Mama varila veľmi dobre, ale profesionálne sa kuchárstvu u nás nevenoval nikto a keď som si mal dať prihlášku na školu, povedal som si , nech sa deje, čo sa deje…, jesť sa musí a dal som sa do kuchárskeho učenia.“ Zlomovým sa pre jeho budúcu kariéru stal rok 1991, kedy nastúpil na prax do Maroka. Až tam v Maroku, priamo v kuchyni, s francúzskymi majstrami kuchármi pochopil a na vlastnej koži zažil ,ako sa má robiť ozajstné kuchárske umenie. To poznačilo aj jeho ďalšie smerovanie a vlastnú filozofiu v prezentácií gastronómie.
Po návrate pracoval v prvej reštaurácií na Slovensku , ktorá sa špecializovala na čerstvé ryby a morské živočíchy v „Casablanke“. Bola to na svoju dobu prestížna reštaurácia. Od vtedy pracoval vo viacerých reštauráciách v Bratislave, ktoré každú z nich doviedol na špičku gastronomickej kultúry v Bratislave. V roku 2007 sa stal „Executive chef spoločnosti J&T hotels management. „ V klasickej slovenskej kuchyni uprednostňujem skôr regionálnu domácu kuchyňu pred varením z nejakých komerčných receptúr. Pri varení radšej používam sezónne produkty na prírodnej báze, veľa čerstvej zeleniny a ovocia“ vraví Igor. Považuje za základ francúzsku kuchyňu a ten, kto mal to šťastie si ju vyskúšať v origináli, môže povedať, že už niečo vie. „Stále u nás pretrváva nedôvera hosťa ku kuchárovi a chcel by som sa raz dožiť takej dôvery svojich hostí, že by sme nemuseli predkladať jedálny lístok a hostia by sa nechali viesť naším umením.“ Toto je vo svete už bežná prax u renomovaných šéfkuchárov. Igor vyhral medzinárodnú súťaž v Španielsku a v roku 2007 sa stal držiteľom prestížneho ocenenia „Gurmán AWARD – kuchár roka 2007 a 2014„ udeľovanom bedekrom Gurmán na Slovensku, a bude spolu s Damienom Thuriesom školiacim kuchárom v „ Yves Thuriés Culinary Academy“ , ktorú tento svetoznámi francúzsky šéfkuchár otvára na Slovensku.