Zaujímavé kombinace surovin, které jsem doposut nekombinoval. Prekvapila mňe i výsledná chuť nekterých těchto kombinací. Velmi zaujimavé byly i ty variace rúznych spúsobú upravy pernaté zvěře.
Preferujem viac interaktívny kurz tohto typu, kde kuchár nielen predvedie danú tému , ale aj okamžite odpovedá na otázky študentov, a prezentuje viaceré možnosti použitia , kombinácie a prevedenia receptúry, či technologického postupu.
Kurz B bol už oveľa akčnejší a kreativnejší , bolo to dané hlavne tým, že sa už pripravovali konkrétne ucelené recepty aj s konečnou prezentáciou.Zaujala ma hlavne Foie gras, rôzne spôsoby prípravy a prezentácie na tanieri.
Bolo zaujímavé vidieť ako si pripravujú všetky tie základné vývary a omáčky šéfkuchári z michelinových reštaurácií a bolo tam veľa inšpiratívnych vecí i pre mňa. Chcelo by to možno viac zrýchliť ten proces prezentácie, mať možno už predvarené niektoré základy. Ale ináč veľmi dobré , aj tie variácie príloh boli zaujímavé.
Komunikácia a prístup Damiena bol ukážkový, profesionálny a neváhal vysvetliť aj tie preňho možno bežnejšie postupy.Bolo mi cťou
Bolo to úplne super, naučil ma veľa nového, čo som doteraz nepoznal. Je to fakt úžasný človek!
Velice, bylo to inšpirujíci do daľší moji profesionálni práce, jeho komunikatívnost a ochota se podelit se svíma skušenostma byla fantastická. Je to profík se vším všudy, a navíc fajn člověk.
Vynikajúci človek, ktorý má úžasné kuchárske vedomosti a zručnosti, dokáže dať tiež veľa do života ako profesionál a aj ako človek.
Osobne som ho spoznal iba na tejto akadémii, no zapísal vo mne pocit váženej osoby, ktorú rešpektujem a v budúcnosti by som sa chcel určite od neho ešte viac priučiť a spolupracovať.
V kurze B ma zaujala Foie gras na rôzne spôsoby teriniek a paštét, ako aj variácie s pernatou zverou, balontínky a taktiež viac variácií prezentácie toho istého jedla na tanieri pre hosťa.
Akadémie mi přinesla nový pohled na prípravu nekterých jídel, zaujala mne makromolekulárni kuchyne, bylo inspirativní videt to na vlastní oči a mat možnost si to také vyskoušet.Líbilo se mi , že se v téhle akadémií jídla dokončovali i sprezentací a rúznymi volbami příloh, protože volba dobré přílohy je vždy asi nejdúležitejší. Teším se na nadstavbové kurzy pro absolventy této akademie, které organizatoř slibuje. Určite se zúčastním.
Dojmy sú neopísateľné , hlavne so stretnutia a s možnosti sledovať pri práci takú svetovú extratriedu ako pána Yvesa Thuriesa. Odnášam si veľa nápadov a spomienok na dobrú partiu kolegov. Organizátorom a hlavne prednášajúcim ďakujem za profesionálny prístup.
Som nesmierne rád, že som sa do tejto akadémie prihlásil, a že ma môj zamestnávateľ podporil, i napriek tomu , že sme nevedeli do čoho konkrétne ideme. Neľutujem , a vrelo doporučujem akadémiu pre všetkých kuchárov na rôznych pozíciách .Takúto možnosť načerpať poznatky a inšpirácie priamo od michelinových francúzskych kuchárov je nenahraditeľná životná skúsenosť, a tých my Slováci nemáme veľa.
Obrovskú skúsenosť, profesionálne ma to posunulo ďalej a otvorilo mi to ďalšie okná do svetovej gastronómie. Bola tu ozaj príjemná atmosféra a mal som veľkú radosť , že sa na Slovensku podarilo zorganizovať takú skvelú akadémiu na vysokej medzinárodnej profesionálnej úrovni.