Úvod
Partneri
Novinky
Akadémia pre profesionálov
Postrehy Študentov
Záväzná prihláška
Profesori
Škola varenia pre gurmánov
Fotogaléria
Kontakt
 
8. ročník

Otvárame už ôsmy ročník Akadémie pre profesionálov - začíname už v novembri. Záujemcovia sa už môžu prihlásiť. Tak isto uskutočnujeme aj nadstavbové kurzy Čokoláda a Ryby!


Kurz A
TERMÍNY KURZOV:  
03. - 05. november 2014
Svätý Jur
cena: 380 € bez DPH  

Program:
  • Vytvorenie fondov a jus, svetlý, rybací a vysvetlenie ich dôležitosti
  • Zeleninové čipsy a rôzne dekorácie
  • Príprava sorbetov
  • Príprava creme brulées s foie gras a kreviet s citrusmi, ako aj iný recept na báze kreviet
  • Príprava vine gretiek z pripravených omáčok
  • Príprava receptu s krevetami a vinegretkou z orieškov, balzamikom a teľacím jus pripraveným predtým
  • Ukončenie omáčok, spojenie ako aj varenie rôznych hydinových mias pre degustáciu
  • Príprava raviol s rôznymi plnkami, zeleninami, slimákmi, krevetami, šampiňónmi, degustácia so šťavami pripravenými deň predtým.
  • Ochutnávanie cremes brulées, príprava malých artičokou, konfitovaných rajčín, konfitovaného cesnaku
  • Príprava rôznych príloh rizoto, cous – cous, bulgur, šošovica, polenta
  • Pripravenie receptu s jednou urobenou prílohou na dekorovanie na tanieri
  • Práca s foie gras
  • Paštéta z foie gras v ceste s čerstvou hľuzovkou
  • Terina s foie gras s madagaskarskými krevetami marinovanými na Espeletskej červenej paprike
  • Kačacia pečeň na panvici, dusená biela fazuľa s cesnakom a hnedým jus
Kurz B
TERMÍNY KURZOV:  
05. - 07. november 2014
Svätý Jur
cena: 380 € bez DPH  

Program:
  • Teplá kačacia pečeň, pečené jablko a gastrická omáčka s citrusmi
  • Balontínka z prepelice plnená madagaskarskými krevetami a hľuzovkou s ochutenou zeleninou
  • Pečený holub, Aligot z Aveyronu s pekanovými orechmi
  • Holub z Mont Royal na tymiane, malá gurmánska terina
  • Bravčová nožička plnená s foie gras a hlivami
  • Pečené kačacie prsia na korení na spôsob Jean-Louis Amiand
  • Prsia z prepeličky marinované so zázvorom a kávovým olejom a citrusmi
  • Zmrzlina zo zeleru a ružového cesnaku, žabacie stehienka s poloslaným maslom
  • Žabacie stehienka, pena z karfiolu, orieškový balzamík
  • Príprava rôznych cremes brulées
  • Degustácia rôznych cremes brulées
  • Príprava koruny kráľov, nakysnutie a pečenie
  • Príprava Mandľového koláča s frangipanom a jeho pečenie
  • Pečený morský čert obalený slaninkou, konfitované šalotky s hruškou a rozmarínom
  • Kúsok morského čerta v krevetovej strúhanke, zázvorová pena/mrkva
  • Gambas na pare, chorizo, hľuzovka a sójové pyré
Kurz C
TERMÍNY KURZOV:  
12. - 14. január 2015
Svätý Jur
cena: 480 € bez DPH  

Program:
  • Sous-vide kuchyňa, varenie/prepečenie, konzervácia, príprava.
  • Polo-prepečená kačacia pečeň, artičoky, údené kačacie prsia a bazalka
  • Mladý kohút plnený gaštanmi, hľuzovkou a kačacou foie gras
  • Losos varený pri 37°c, jablko Granny Smith s yuzu a citrónovou šťavou
  • Losos pečený pri 42°C, okrúhlice (vodnice) glazované so zázvorom, lastúrniky a zelené jablko
  • Treska marinovaná s wasabi, yuzu a limetkou, zavinutá do Serano šunky a čierneho korenia z Kampotu
  • Holúbä z Mont Royal s hľuzovkou, tekvicou, krevetami Black Tiger a kešu orieškami
  • Jahňacie filety pečené pri 60°C, guličky z mrkvy, zelená fazuľka, chorizo a čerstvý rozmarín
  • Hovädzia sviečková na spôsob sous vide , dubáky, zelerové pyré s hľuzovkou a čipsami z fialových zemiakov
  • Opečené langustiny, thajská polievka z karí a kokosového mlieka
  • Exotická marináda z avokáda, arašidy a koriander
  • Roľka z lososa na spôsob francúzskeho sushi, nioc mam a wasabi
  • Gambas pripravené vo woku, s jemným chorizom a zeleninou na kokosovom mlieku
  • Pečené rezance s chrumkavou zeleninou, čiernymi hríbmi a praženými arašidmi
  • Tatarák z mušlí Sv.Jakuba, ružová reďkovka, zelené jablko, wasabi a čierne olivy
  • Na panvici opečené mušle Sv.Jakuba, mušle, sparený špenát, karfiol, pesto a horec
  • Opečené mušle Sv.Jakuba, sparený špenát s ružovým cesnakom, paštrnák, pak-choi a na panvici opečené foie gras
  • Špeciálna Joquetová ustrica, hráškový krém so želatínou, jódová pena z ustricovej šťavy
  • Bretónska ustrica, hruška, zeler a marakuja, pena z cvikle
  • Príprava malých cake (ako náš biskupský chlebík)
  • Citrónový cake
  • Financier – koláč z bielkov a mletých mandlí
  • Madeleine – madlenky čajové maslové pečivo
  • Quatre quart – štyri štvrtiny - koláč z rovnakého množstva masla muky, cukru a vajec
  • Muffin au chocolat – čokoládový mafin
  • Brioche - vianočka
  • Pain au lait – mliečne pečivo
Nadstavebné kurzy
Nadstavbový kurz Dezerty bude trvať 1 a pol dňa. Začiatok je v stredu 15.1.2014 o 14:00 hneď po skončení kurzu C Thuries Academy a pokračovanie celý deň 16.1 od 09:00 do 17:00.


 
©2014 Pre gurmanov s.r.o., Šalviová 19, 900 27 Bernolákovo, IČO : 47859351, DIČ: 2024121066