Úvod
Partneri
Novinky
Akadémia pre profesionálov
Postrehy Študentov
Záväzná prihláška
Profesori
Škola varenia pre gurmánov
Fotogaléria
Kontakt
 
8. ročník

Otvárame už ôsmy ročník Akadémie pre profesionálov - začíname už v novembri. Záujemcovia sa už môžu prihlásiť. Tak isto uskutočnujeme aj nadstavbové kurzy Čokoláda a Ryby!


Kurz A
TERMÍNY KURZOV:  
03. - 05. november 2014
Svätý Jur
cena: 380 € bez DPH  

Program:
  • vytváranie fondov a jus, svetlý, rybací a vysvetlenie dôležitosti
  • zeleninové čipsy a rôzne dekorácie
  • príprava sorbetov
  • príprava creme brulées s foie gras a kreviet s citrusmi, ako aj iný recept na báze kreviet
  • príprava vine gretiek z p pripravených omáčok
  • príprava raviol s rôznymi plnkami, zeleninami, slimákmi, krevetami, šampiňónmi
  • príprava malých artičokou, konfitovaných rajčín a cesnaku
  • príprava rôznych príloh, rizoto, cous –cous, bulgur, šošovica, polenta
  • práca s foie gras, paštéta z foie gras v ceste s čerstvou hľuzovkou, terina z foie gras s madagaskarskými krevetami marinovanými na espeletskej červenej paprike, kačacia pečeň na panvici, dusená biela fazuľa s cesnakom a hnedým jus.
Kurz B
TERMÍNY KURZOV:  
05. - 07. november 2014
Svätý Jur
cena: 380 € bez DPH  

Program:
  • teplá kačacia pečeň, pečené jablko a gastrická omáčka s citrusmi
  • balontínka z prepelice plnená madagaskarskými krevetami a hľuzovkou s ochutenou zeleninou
  • pečený holub, aligot z Aveyronu s pekanovými orechmi
  • holub z Mont Royal na tymiane, malá gurmánska terina
  • bravčová nožička plnená s foie gras a hlivami
  • plnené kačacie prsia na korení na spôsob Jean-Louis Amiand
  • prsia z prepeličky marinované so zázvorom a kávovým olejom a citrusmi
  • zmrzlina zo zeleru a ružového cesnaku, žabacie stehienka s poloslaným maslom, pena z karfiolu, orieškový balzamík
  • príprava rôznych cremes brulées
  • príprava koruny kráľov
  • príprava mandľového koláča s frangipanom a jeho pečenie
  • pečený morský čert obalený slaninou, konfitované šalotky s hruškou a rozmarínom
  • kúsok morského čerta v krevetovej strúhanke, zázvorová/mrkvová pena
  • gambas na pare, chorizo, hľuzovka a sójové pyré
Kurz C
TERMÍNY KURZOV:  
12. - 14. január 2015
Svätý Jur
cena: 480 € bez DPH  

Program:
  • pečené krevety, thajská polievka a kokosové mlieko
  • exotická marináda z avokáda, arašidov a koriandru
  • jarná rolka na spôsob sushi po francúzsky, nioc nam a wasabi
  • gambas na woku, jemné chorizo a zelenina v kokosovom mlieku
  • vyprážané rezance s chrumkavou zeleninou, čiernymi hríbmi a opečenými arašidmi
  • gambas opečené na panvici s chorizom, drobná zeleninka, Nolly Prat a sójová omáčka
  • veľké slávky s korením, rajčinami, suchým bielym vínom a limetkou
  • taštičky zo sväto-Jakubských mušlí
  • špeciálna joguetová ustrica, želatínové pyré z hrášku, jódová pena z ustricovej šťavy
  • bretnoská ustrica s wiliamskou hruškou, zelerom a marakujou, pena z cvikle
  • kohútik plnený plnkou z gaštanov, hľuzovky a kačacej pečene
  • polo-prepečená kačacia foie gras, artičoky, údené kačacie prsia a bazalka
  • losos marinovaný v sezame a varený pri 37°C, jablko Granny Smith s yuzu, citrónová omáčka
  • Holúbä konfitované s rozmarínom, pyré zo zeleru a ochutenou šťavou
  • Rôzne spôsoby prepečenia hovädzieho steaku (rôzne teploty)
  • Ukážky konfitovania zeleniny v sous –vide ak ostane čas
  • Čokoládové hľuzovky s lahodnou ganašou s Grand Marnier
  • Teplé tekuté piškóty, pistáciová zmrzlina a ovocná dreň
  • Karamelizované jablko na spôsob Tatin, jablkovo-karamelovo-škoricová sviežosť
Nadstavebné kurzy
Nadstavbový kurz Dezerty bude trvať 1 a pol dňa. Začiatok je v stredu 15.1.2014 o 14:00 hneď po skončení kurzu C Thuries Academy a pokračovanie celý deň 16.1 od 09:00 do 17:00.


 
©2008 Gurmán club s.r.o., Šalviova 18, 900 27 Bernolákovo, IČO: 35860286, IČ DPH: SK 2020203031, Stránku vyrobil Miroslav Baša ml.